Tuesday, November 3, 2009

Fooled by Randomness


Just nu laser jag boken "Fooled by Randomness" av Nassim Nicholas Taleb.

Boken berattar om personer som har blivit stenrika over natten tack vara den finansiella marknaden( mesta av det tur,kunde i stort satt ha hant vem som helst), men sedan blivit so uppblasta av mod vilket gor att de tar extrema risker( de ar for sjalvsakra) och i och med det forlorar allt.

Ovantade handelser, sa kallade "Black Swan's", kan dyka upp narsomhelst i ekonomin och stalla till problem med din finansiella portfolj. Basta sattet att skydda sig ar att anvanda so kallade "stop loss". Forfattaren sager att det ar forvanandsvart lite folk som anvander sig av dem och i och med det tar stora risker.

Hans egen portfolj bestar mest i rante papper och en liten del i optioner. Optionerna ar langt "out of the money options" som han sager ar till for att ta advantage of the Black Swans.

Sjalv har jag borjat anvanda stop loss nu po senare ar. Det positiva ar att det tar bort de emotional attachment som man har for aktien. Berattar mer nar jag ar klar med boken och om han har nogot mer intressant att saga.

No comments:

Post a Comment