Tuesday, November 17, 2009

Tittar i djupet.

Idag vill jag tala om olika tisdpunkter i marknaden.

Secular market: mera an 2 ar.
Seasonal: 1 ar.
Primary: 9 till 26 veckor.

Sedan i September forra aret sa vande marknaden fron en secular bull marknad som hade startat 2004 till att ga in i en lang secular bearmarket. Som bilden visar so star vi vid en kritisk punkt om denna trend kan vandas igen. Kursen moste kunna stanga over deras 200 day moving average om vi ska se en fortsatt uppgang nasta ar.




Gamfor det med Goldcorp so ser vi att denna aktie startade en secular bull marknad i 2001 och ar an idag inne i samma marknad.



Just nu ar vi inne i en primary bull market for bade den generella marknaden och goldcorp. Enda skillnaden ar att Goldcorp har en stark secular bull marknad i ryggen som backar upp.

Enligt Martin Armstrong so sker extrema nergongar i marknaden over en 1-3 ars period innan det ar over. Vi har passerat 2 ar nu sedan marknaden nodde sin topp so man skulle kunna tycka att botten ar nodd. Han har som mal att Dow Jones moste stanga over 10800 nu i December for att vi ska kunna se fortsatt uppgong. Annars kan vi komma att fa nergang igen i marknaden och testa support.

Annu ar vi inte ute ur skogen aven fast det har vart bra drag sedan i Mars i ar. Fokusera po langre tids grafer for att sa mycket som mojligt stanga ut de sma ljuden som bara stor i stora hela.

No comments:

Post a Comment